Jakuzi & Masaj Havuzu



JAKUZİ & MASAJ HAVUZU & HAMAM
BUHAR ODASI & YÜZME HAVUZU
SPA MERKEZİ
İMALAT TASARIM DİZAYN BAKIM
MÜHENDİSLİK PROJELENDİRME

Siz değerli müşterilerimize profesyonel çözümler üreterek, uzun ömürlü ve sorunsuz sistemlere daha kolay ulaşabilmenizi sağlamaktadır.

HAMZA BEY MÜHENDİSİMİZ  MUSTAFA BEY
 PROJELERİNİZ İLE İLGİLİ ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

+90 542 358 67 96 
+90 533 727 70 33

AMATÖRLER ÜRÜN SATAR PROFESYONELLER ÇÖZÜM

Bodrum Havuzculuk Havuz İmalatı

 

Havuz Tasarım Dizayn Projelendirme ve İmalat


Havuz Mekanik Tesisatı & Havuz Bakımı
Profesyonel havuz mekanik tesisatları kurulum, taahhüt ve imalatı



Bodrum Havuzculuk Havuz İmalatı


Havuz Mekanik Tesisatı & Havuz Bakımı
Profesyonel havuz mekanik tesisatları kurulum, taahhüt ve imalatı

  

Yüzme havuzları ile ilgili bilinmesi gerekenler


Bodrum Tesisatçılık Proje ve Taahhüt ekibi olarak, her bir yüzme havuzunu özenle projelendiriyoruz.
Yüzme havuzu insanların eğlence ve spor maksatlı olarak kullandıkları, mekanik ve kimyasal olarak şartnamelere ve standartlara uygun olarak hazırlanmış, suyun mimari bir yapı içerisinde sunulması işidir.
Güvenli ve sağlıklı bir havuzun oluşabilmesi için, tasarımı, projesi, inşaatı, elektromekanik tesisatı şartnamelere ve standartlara uygun, dezenfeksiyon sisteminin ihtiyaca cevap verebilecek nitelik ve kapasitede, kullanım suyunun özelliklerinin standartlara uygun olması gerekmektedir.
Yüzme havuzu suyu; renksiz, saydam ve biyolojik olarak temiz olmalıdır. İdeal bir havuz suyu, içme suyunun taşıdığı tüm özelliklere sahip olmalı ve bu özelliklerin havuz suyunda devamlılığı sağlanmalıdır.
Yüzme havuzlarında suyun, salgın hastalıklara sebep olmaması, yani mikroorganizmalardan arındırılmış olması gerekmektedir. Havuz suyunun fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik olarak kontrol altında tutulması gerekmektedir.
Böylelikle yüzme havuzlarından yararlananların, sürekli, güvenli, sağlıklı, konforlu ve eğlenceli kullanımları sağlanmış olacaktır.
Kısaca havuz suyunun, içme suyu niteliğinde olması sağlanmalıdır.
Bunun için bir havuzun, tasarımı, projesi, inşaatı, elektromekanik filtrasyon tesisatı şartnamelere uygun, dezenfeksiyon sisteminin iyi ve kullanılan suyun özelliklerinin standartlara uygun olması gerekir.
Öncelikle mimari açıdan ele aldığımız projeyi, ön karar evresi, tasarım evresi ve projelendirme evresi süreçlerinden geçirerek taslaklarımızı oluşturuyoruz.
Bu aşamaların her birinde, havuzun yerleşimi (vaziyet planındaki konumu, rüzgâr yönü, güneş ışınlarından nasıl etkilendiği, suyun boşaltılması, elektrik sistemi, havuzun estetik görüntüsü, derinliği, güvenlik sistemleri), havuzun geometrik şekli, havuzun kullanımına teknik ve ekonomik ölçütlere uygun olarak taban kesitinin belirlenmesi (düz, rampa şeklinde, kaşık şeklinde), havuzun ne amaçla kullanılacağına karar verilmesi (ticari, yarı ticari ve özel havuz gibi), yapım teknikleri hakkında ana kabullerin alınması, yapıyı oluşturacak bütün sistemler ve elemanların belirlenmesi, havuzun bakım şeklinin belirlenmesi, öngörülen maliyet üst noktasının belirlenmesi gibi konuları ele alıyoruz. Daha sonra, ince detayları da ele alarak yapım aşamasına geçiyoruz.




Proje ve Taahhüt Ekibimiz, teknik projelendirme ve uygulama aşamasında, saha mühendislerimiz, şantiye sorumlusu mühendislerle ve mimarlarla birlikte koordineli olarak çalışarak projeyi oluştururlar. Havuz tasarımı yapılırken mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi ortak çalışarak, yerleşim yapım tekniği, makine dairesi boyutları, denge tankı hacmi filtrasyonu, dezenfeksiyon tesisatı sistemini belirlemelidir.
Havuz yapım aşamasına geçilebilmesi için, projenin tüm evrelerinin ele alınması gerekmektedir. Konularında uzman mühendislerden oluşan ekiplerimiz, bu projelerin her noktasını özenle şekillendirip tasarlamaktadır
Yüzme havuzu tasarımında dikkat edilecek en önemli husus, havuzun kullanım amacına uygun şekil ve ölçüde olmasıdır. Havuzun kullanım amacı, ölçüleri belirlendikten sonra; vaziyet planı üzerinde çalışarak şekli ve yerleşimi belirlenir.





Açık havuzlarda yerleşimi yaparken, dikkate alınması gereken özellikler şunlardır;

♦ Hakim soğuk rüzgarlardan korunmalı,

♦ Bol güneş olan alanlar tercih edilmeli,

♦ Ağaç yapraklarının direk dökülmeyeceği alanlar tercih edilmeli,

♦ Toz ve baca kurumlarından etkilenmeyecek alanlar tercih edilmelidir.

♦ Tasarım yaparken özellikle genel havuzlarda, mümkün olduğu kadar, tek bir yerden ayak yıkama havuzundan geçildikten sonra giriş düşünülmelidir.

♦ Tasarım sırasında; duşların, tuvaletlerin konumu ve sayısı düşünülmelidir.

♦ Havuz tasarımı yapılırken mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi ortak çalışarak, yerleşim yapım tekniği, makine dairesi boyutları, denge tankı hacmi filtrasyonu, dezenfeksiyon tesisatı sistemini belirlemelidir.

İyi projelendirilmemiş, eksik ve kalitesiz malzeme kullanılmış bir havuz, kullanıcılarının ve havuzla ilgilenen kimselerin birçok problemle karşılaşmalarına sebep olur.




HAVUZ SUYU NASIL KİRLENİR ?

♦ Havuz suyunun içinde gerek yüzen insanlardan, gerekse çevre faktörlerinden kaynaklanan çeşitli kirlilikler söz konusudur.

♦ Havuza giren her kişi havuz suyunu fiziksel ve kimyasal artıklar bırakarak hızlı bir şekilde kirletir.

♦ Bu kirlikler; yağ, ter, salya, idrar, kozmetik ürünler, güneş yağları, sabun atıkları, saç, kepek,deri pulları, tekstil elyafları.

♦ Çevre faktörlerinden kaynaklanan , toz, çim, kum-toprak, çam iğneleri vs çeşitli kirlilikler söz konusudur.

♦ Bu kirlilik kimyasal ve mekanik yöntemlerle yok edilmekte veya insan sağlığına zarar vermeyecek seviyeye düşürülmektedir.

♦ İri bulandırıcı maddeler olan  Saç, tekstil elyafları, çam iğneleri, deri pulları, yağ, salya ve  sabun atıklarını  kıl tutucu, çöktürme ve filtrasyonla yok edilirler.     .

♦ Tam çözünmüş anorganik  maddeler olan  sodyum klorür, nitratlar  ise temiz su ilavesi ile oranları düşürülür.



♦ Tam çözünen organik maddeler olan  idrar ve ter bileşenleri ve mikroorganizmaları da  dezenfeksiyonla yok edilirler.

♦ Havuz suyu fiziksel olarak berrak görünse de bünyesinde çıplak gözle görülmeyen organik ve inorganik maddeleri barındırır. Bu maddeler bakteri ve virüslerin yaşam şartlarını iyileştiren unsurlar olup, aynı ölçüde dezenfeksiyon işlemini zorlaştıran faktörlerdir.

♦ Daha hijyenik su kalitesinin temini ve sürekliliği için otomatik dozlama sisteminin ve elektronik kontrol kumanda ünitesinin havuzlarda bulundurulması zorunlu hale gelmiştir.

♦ Otomatik dozlama sistemleri havuz suyunun ph ve serbest aktif klor değerlerini sürekli kontrol ederek optimal hijyenik şartların oluşmasını ve bu şartların devamlılığını sağlar.



HAVUZ TÜRLERİ

Sportif Amaçlı Havuzlar:

♦ Antrenman Havuzları

♦ Çırpınma Havuzları

♦ Yarışma Havuzları

♦ Yarı Olimpik Yüzme Havuzları

♦ Tam Olimpik Yüzme Havuzları

♦ Su Topu Havuzları (olimpik havuz bünyesinde olabilir)

♦ Atlama ve Dalma Havuzları (Kule ve Tremplen eşliğinde)

♦ Rafting ve kano yarışma Havuzları

Eğlence Amaçlı Hotel Veya Site Havuzları:

Bu havuzlarda her türlü su atraksiyonuna izin verilebilir, ancak dizayn kualları standartlarına uygun olmalıdır.



Terapi Amaçlı Havuzlar:

Uygulanacak terapi yöntemlere ve kullanım talebine göre standartlar ve su hareketleri ile ergonomik yapısının kullanımı profiline göre değerlenmesi esastır. Burada en üst düzeyde hijyen ve dizayn kuralları ile su hareketleri ve işletme emniyeti uygulanmalıdır.



Masaj Havuzları:

Birden çok kişinin kullanıma açık, hijyenize ve standartlarına göre filtre edilmiş, vücut ısısına yakın ısıdaki suyun özel nozullara ve istenildiğinde hava ile karıştırılarak vücut üzerinde değişik basınç etkileri yaratmasına yönelik yapılmış özel dizayndaki havuzlardır.





Çocuk Havuzları:

Henüz yüzme bilmeyen ve 0-5 yaş arası çocukların ebeveynleri eşliğinde girebildikleri, derinlikleri özel kurallarla belirlenen (30 cm. – 50 cm. arası olup oteller için bu derinlik 35 cm. alınmıştır) havuzlardır. Dizayn kriterleri ve ergonomik şekilleri standartlarla belirlenmiştir.




Kaplıca Havuzları:

Hijyen ve dizayn kurallarına uygun tabii akışı ve mevcut kimyasal yapısı bozulmadan kullanma açık havuzlardır. Şekil ve dizayn karakteristikleri standartlara uygun olmalıdır.



Ayak Yıkama Havuzları:

Genellikle, umuma açık havuz mahallerine girerken hijyen şartlarına azami ölçüde yerine getirme kriterlerine uygun dizayn edilmiş, cebri sistemlerle teçhiz edilen (bir kısımda cebri duş sistemi de bulunabilir) havuzlardır.

Hareket Havuzları:

Jimnastik amaçlı, derinliği 1.35 m den fazla olmayan özel hijyen şartları ile hazırlanmış havuzlardır.

Soğuk Su (Şok) Havuzları:

Vücut ısısının ani soğutulması taleplerine göre ve çoğunlukla bir sauna sistemi ile beraber kullandırılan derinliği 1.10 m. – 1.35 m arasındaki küçük yapılı havuzlardır.

Su Atraksiyon Havuzları:

Çeşitli su oyunları ve kayma elemanları ile (slide) teçhizlendirilmiş, derinliği 1.10 m yi aşmayan, su-hava hareketleri ile havuzlarda fun yaratmayı amaçlayan, hijyen ve filtrasyon şartları ile dizayn kriterleri standartlarda belirtilmiş bulunan her türlü havuzlardır.

Dalga Havuzları:

Eğlenme veya çalışma yapmak için özel dizayn edilmiş, 0 - 1.60 m derinlikler arasındaki, su elde edilme şartları standartlarla belirtilmiş havuzlardır. Dalga yüksekliği ve boyları şekli etkileyen faktörlerdir.

Dizayn şekilleri teknik ve formasyon ile diğer amaçlara göre havuzlarda tür ve çeşitler açısından daha bir çok kategorilendirme yapabilir, ancak ticari amaç da içeren yukarda saymış bulunduğumuz türler, havuz operatörlerinin en çok karşılaşacağı su yapılarıdır.




Bodrum Toz Klor, Bodrum Sıvı Klor, Bodrum havuz Tablet Klor, bodrum Klor Antalya, bodrum Toz Klor Antalya, bodrum Sıvı Klor Antalya, bodrum havuz pH Düşürücü, Sıvı pH Düşürücü, bodrum havuzculuk Toz pH Düşürücü, bodrum Havuz İnşaat, bodrum Havuz Proje, bodrum havuzculuk Kaydırak Yapımı, bodrum havuz Aquapark Yapımı, bodrum havuz Su parkı proje, kaydırak inşaatı, bodrum havuz Aquapark maliyeti, bodrum Havuz suyu, bodrum Havuz Suyu Dezenfektanı, bodrum havuz Kum Filtresi, bodrum havuz Su Filtrasyon, bodrum havuz Su Arıtma, bodrum havuz Su Şartlandırma Kimyasalları, bodrum havuz Çöktürücüler
Bodrum Tesisatçılık Tesisat Ölçüleri
Bodrum Banyo tesisatı, Bodrum mutfak tesisatı, Bodrum jakuzi ve duş tesisatı
Bodrum tesisat, bodrum havuz tesisatı, bodrum bahçe sulama tesisatı, bodrum bahçe tesisatı, bodrum ev tesisatı, bodrum villa tesisatı, bodrum hamam tesisatı, bodrum yerden ısıtma tesisatı, bodrum lavabo tesisatı, bodrum duş tesisatı, bodrum jakuzi tesisatı, bodrum ısı pompası tesisatı, bodrum soğutma tesisatı, bodrum ısıtma tesisatı, bodrum kombi tesisatı, bodrum kazan tesisatı, bodrum klima tesisatı

Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat
Takvim
Site Haritası
Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam3
Toplam Ziyaret116890